Târgul de design MAISON&Objet 2016

Dacă ești designer sau doar pasionat de design, nu trebuie să ratezi cel mai mare târg dedicat decorațiunilor, MAISON&Objet din Paris, organizat de două ori pe an. De la decorațiuni, mobilier, accesorii, textile și până la parfumuri, lumea copiilor sau veselă, toate acestea sunt parte dintr-un eveniment care se reinventează de la an la an. Toamna a început promițător, cu o nouă ediție ce a avut loc între 2 și 6 septembrie la Paris, într-o notă ce a pus accentul pe curentul eco-friendly și a cărui temă principală a fost “House of Games”.

Anul acesta, show-urile au fost mai originale și creative ca oricând, cu expozanți și vizitatori din întreaga lume, cu soluții inovatoare și produse ale excelenței și creativității. Salonul din septembrie a oferit o întreagă defilare de produse noi, cu expozanți provenind atât din Europa dar și din Asia, precum  Coreea, Taiwan și Japonia. Europa a adus noutăți prin prezențe care au pus accentul pe tradițional, Bosnia prin specialiști ai cioplitului în lemn, Turcia cu o oală inovativă de gătit cu un buton magnetic, în timp ce piața franceză locală s-a întrecut pentru supremație cu designeri danezi de prestigiu.

targul-de-design-maisonobjet-2016-img-1 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-2 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-3

Printre expozanții din acest an, au fost prezenți, ca în fiecare ediție, și partenerii noștri cu soluții pentru amenajări și decorațiuni. Abhika este un brand italian cu produse realizate de artizani locali dar și cu elemente decorative provenite atât din Europa cât și din restul lumii. Noutățile de anul acesta au fost, printre altele, vazele ceramice cu pattern-uri în tendințe, consolele din crom placat cu aur, pe structură metalica, cu rafturi realizate din marmură sau un candelabru excepțional, executat manual pe șase nivele cu structură de alamă și pandantive din selenit.

targul-de-design-maisonobjet-2016-img-6 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-5 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-4

Compania olandeză, Pottery Pots a prezentat o colecție de ghivece de lux din ceramică spectaculoase, de la variante clasice, metalice  sau din fibră de sticlă, combinate cu ciment, nisip și piatră fin măcinată.

targul-de-design-maisonobjet-2016-img-10 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-7 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-8 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-9

Brand-ul de lux, Eichholtz, a expus o varietate de piese nemuritoare, piese statement, ce provin din călătorii de inspirație realizate de echipa creativă a companiei olandeze.

targul-de-design-maisonobjet-2016-img-13 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-11 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-12

Din sfera corupurilor de iluminat, Delightfull ne-a introdus un produs vintage elegant  din alamă și aluminiu de artizanat sau lampa Amy, un omagiu adus cântăreței și compozitoarei britanice Amy Winehouse. Această nouă stea din design este lucrată manual din alamă și cu abajurul său din aluminiu exact ca prima variantă realizată în anii ’50.

targul-de-design-maisonobjet-2016-img-15 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-14

Direct din Italia, Dialma Brown a prezentat noi piese de mobilier inedite, precum o bibliotecă din structură metalica și rafturi din lemn vechi reciclat, sau o masă de cafea cu structură din oțel, și blat din lemn de pin vechi.

targul-de-design-maisonobjet-2016-img-16 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-17

Soluțiile de iluminat ale brand-ului Ideal Lux au fost, ca de fiecare dată, exemple ale creativității unice dovedită de faimoșii designeri italieni. De la cabluri de alimentare acoperite cu stofă, la forme și materiale inedite, toate setează  direcția pentru interioare ieșite din tipar.

targul-de-design-maisonobjet-2016-img-21 02_11_2015 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-19 targul-de-design-maisonobjet-2016-img-20

Stilurile coexistă într-un mod cu multiple fațete pe tot parcursul acestui show inventiv, ce are ca scop principal revitalizarea spațiilor. Vorbim astfel despre o diversitate extraordinară, în concordanță cu așteptările variate ale piețelor mondiale. Cu fiecare sesiune, platforma dedicată stilului de viață este situată la intersecția între afaceri și creativitate, dezvăluie soluții pentru vizitatori din întreaga lume, în căutare de unicitate.

Dacă te tentează oricare noutate prezentată la ediția de toamnă a târgului MAISON&Objet, le poți descoperi în colecțiile noastre din Piastrelle Casa până la următoarea ediție ce va avea loc între 20 și 24 ianuarie 2017 la Paris.

Imi place
Distribuie

0 persoane apreciază asta. Fii primul dintre prietenii tăi.

Imi place
Distribuie
Persoane care apreciază acest post

0

. Fii primul dintre prietenii tăi.